Postgaarden – Kvalitet og Materiale Beskrivelse

Materiale Beskrivelse

Fundamenter, terrændæk

Der er lavet fundaments forstærkning i bygning 4 og 5. I bygning 3 er der ikke lavet om på terrængulv. I alle andre bygninger er eks. gulv fjernet og der er lagt 200 mm sundolit og støbt 100 mm betongulv med gulvvarme og armering.

Facader

Facade består af ½ til 2 stens massive vægge som er pudset ind- På de øvrige arealer lægges der pigsten og laves beplantning. Udvendigt og der er bindingsværk flere steder. Indvendigt er der opsat ny væg af 70 mm stål med 70 mm isolering og gips. Væg stå med afstand til eksisterende væg. 

Udvendigt er facader rep. Og der er lagt stål i facader hvor der var revner og alle overlægger er udskiftet med nye murstensoverlægger.

Farve Skalflex Gul 323

Tag

Tagkonstruktion Eksisterende spær er 125 til 175 mm. Spær og hanebånd er forstærket. 

Der er lagt 200 mm isolering i skunk og skråvægge og 300 mm på hanebånd. Indvendigt er der opsat plast, forskalling og gips. Udvendigt er der lagt nyt undertag, afstandslister og røde vingeteglsten Stor Dansk fra Randers Tegl. 

Tagrender, nedløb udføres i zink. Inddækninger, sålbænke, murkroner m.m. udføres i zink eller malet stålplader.

Etagedæk

Eksisterende etagedæk er udført i træ med bjælker på 160 til 220 mm og med lerindskud. På underside er der bræddeforskalling og puds samt gips. Og på overside er der lagt lyddug og udstøbt 40 mm tyndpuds med varme og herpå lagt 3 mm dug og 15 mm trægulv og nogle steder dobbelt gulv og undergulv af 30 til 100 mm rivaplan som er skumbetonprodukt til opretning og bedre lydforhold. 

Renovering: Der er opsat nyt gips lofter direkte eller på forskalling eller ned hængt loft med isolering i bygningerne og alt er fuget. Eksisterende gulve er rep. Og der er udlagt lyddug og plastplade til gulvvarmesystem og støbt 40 mm tyndpuds. Herpå lægges fugt og lyddug og 15 mm trægulv

Altaner, tagterrasser, og rækværker

Altaner i størrelser som anført på tegningerne udføres i galvaniseret stålkonstruktion eller malet stål. Belægning på altan er træ. På underside opsættes en eternit eller metalplade i lys farve Rækværker på altaner udføres i galvaniseret stål eller malet stål. Håndlister udføres i træ eller stål som altan.

Haveanlæg

Foran trapper og på gangstier og i haver lægges 6x400x400 mm sorte betonfliser. Der udføres et stort orangeri på 45 kvm til fælles brug i gården plus en pergola. Hække laves i larver bær og der plantes nogle store frugttræer i gården. For boliger i stueetager anlægges terrasser som angivet på tegningerne ca. 12 til 18 m2 (niveaufri) og der udføres hæk omkring På de øvrige arealer lægges der pigsten og laves beplantning.

Deportrum

Der laves depotrum på minimum 3 kvm til hver bolig som placeres i Boligerne og som også indeholder teknik nogle steder. Andre steder er teknik placeret på toiletter.

Vinduer og døre

Vinduer og døre er fra Outrup med små sprosser og udvendige hjørnebeslag.

Farve udvendig Ral 8014 og indvendig RAL 9010 med 3 lags glas håndtag i rustfri stål. Indbyggede forsænkede friskluftventiler i karme udføres i nødvendigt omfang. 

Låsesystem og dørgreb i stål og messing og Låsesystem som Ewasystemnøgler. Der lev. 6 nøgler til hver bolig og erhvervslejemål hvor lejer for 3 nøgler og udlejer har 3 ekstra Der er system så der er en hovednøgle til vicevært.

Trapper indvendig

Trapper er udført i Eg trin og vanger af malet fyrtræ fra Woodstep.

Indvendige døre

vide massive døre som Swedoor Stabel 3 eller 4 med greb i Messing. Døre er mont. Uden bundstykket grundet ventilation. I døråbninger lægges alu- eller metalskinne over gulvsamlinger. Eller fuges, hvor der ikke er gennemgående gulve. Indfatninger udføres i hvid almue indfatninger som males hvide. Der fuges med MS fuge indtil væggen.

Indvendige vægge

Udføres i 100 mm gasbeton eller gipsvæge eller mursten. Vægoverflader spartles og males hvide til fuld dækning.

Gulve

Der er gulvvarme i alle rum. Baderum og enkelte gange udføres med klinker på gulv. Se under badeværelse. 

I øvrige rum lægges svømmende 15x220x1900 mm Drop Down Klik, Eg Rustik Børstet plank 4 fas i mat lak fra Floor Wood.

Fodlister

Fodlister i træ males hvide uden synlig fastgørelse og fuges med MS fuge.

Lofter

Alle lofter er udført med 13 mm gips 1 eller 2 lag afhængig af brand og lydkrav. Gips stimles, spartles og males til fuld dækning

Ventilation

er laves kontrolventilation med udsugning i badeværelse – Toiletter og køkken som føres til det fri i hver bolig. Der laves ventilationsriste i vinduer. 

Der laves ikke bundstykker ved indvendige døre grundet ventilation – luftskifte. 

I nybyggeri laves der fuld genvendsventilationsanlæg som Nilan Anlæg opfylder Bygningsreglement.

Baderum

Badeværelser har alle støbt gulv som terrændæk eller på etager med lewisplader og gulvvarme. 

I bruseniche opsættes fliser samt spejl over håndvask. Gulv og væg fliser er Emil Gulvflise ON Square Sabbria 603B3R 60×60 cm. På øvrige vægge i baderum opsættes glasfilt som males med glas 20. 

Badeværelsesmøbel er Cosani Basicline Møbelsæt og bordplade er helstøbt med bundventil i messing Damixa. 

Der udføres hængetoilet fra Cosani Cataland Italy Vægtoilet og sæde Softclose 

Armaturer udføres som Damixa silhouel i messing. 

Afløb som Unidran i messing. Der opsættes vaskemaskine og tørretomler som Vaskemaskine 8 KG. A Gerenje WNEI84AS Tørretumbler 7 kg Gerenje DNE7B Baderum forsynes med toiletpapirholder, kroge m.m. udført i messing.

Køkken og inventar

Køkkenelementer udføres som HTH model Sense med rammeudfræsing så det ligner gammelt køkken, Lakeret hvid mat. Forsynes med HTH greb, softcrom og bordplade i 30 mm. massiv, olieret egetræ. 

Der er LED lys i overskab. 

Sokkel udføres i hvid-plade med synlige samlinger og der opsættes sort metalplade ved komfur på væggen. 

Køkken forsynes med HTH greb i messing.

Hårde hvidevarer

Gorenje 

Keramisk kogeplade: IT640BCSC Induktion 

Indbygningsovn: BO6717E03BG Sort 

Emhætte: eller Frihænt sort xxxx 

Køle-/fryseskab: RKI4182E1 – integrerbar 

Opvaskemaskine: GV631E60 – integrerbar

El og armaturer m.m.

Hver bolig forsynes med HPFI gruppetavle og brandalarm jf. krav. Elforbrug måles separat for den enkelte bolig og målertavler placeres i kælder. 

I lofter i baderum monteres indbyggede LED spots og i gange hvor der er lavet nedhængt gipsloft. Ellers mont. der lampe i gange Baderum forsynes med 230 V stik for hårtørrer og lign. Bolig udføres i.h.t. gældende regler for el. Der benyttes gulvpanelkontakter i alle boliger. Ved køkken opsættes der minimum 3 stk. frie stik ved bordplade. Der opsætte gammeldags flotte lamper indvendigt og udvendig som beskrives efterfølgende.

Internet

Der leveres funktionsdygtige internetstik i hvert værelse og stue i hver bolig plus et stik ved el-tavle hvor der laves to alm stik så der kan opsættes Router. Internet. Udført af Fibia A/S

Udvendig belysning

er opsættes lampe ved hoveddør som tænder sammen med udvendigbelysning – Terrænbelysning reguleres med skumringsrelæ. Lys på stier og parkeringsplads udføres med pullert, Standerlamper.

Diverse

Der leveres Ruko låsesystem og postkasse til hver bolig. 

Der opsættes husnummer ved hovedindgangsdøre til hver bolig og opsættes vejnavne på alle bygninger. 

Affaldsbeholdere er samlet ved parkeringspladser som angivet på situationsplan.

Varme

Boligerne opvarmes ved gulvvarme. 

Ejendommen opvarmes med fjernvarme og der er lavet ny varmecentral og alle rør er skiftet. 

Der opsættes måler og der laves gennemstrømsveksler til opvarmning af det varme vand i hver bolig. Gemina Termisk Termix VMTD2 Opbl ISO. Måler leveres af Brunata som styre regnskab for ejendommen

Vand

Der er lavet nyt 63 mm vandstik til bygningen og alle rør er skiftet Der opsættes afkalkningsanlæg i kælder som Guldager – Delta-P1 med 210 ltr saltkar. Måler leveres af Brunata som styre regnskab for ejendommen.

El forsyning

Der er lavet ny hovedtavle som er placeret i kælder og der er trykket nyt føringskabel fra transformer og ind til kælder.

Internet

Der monteres et stik i hvert rum og fordeler i teknikrum hvor router kan placeres. Der monteres to funktionsdygtig stik i hver boglig. Udføres af Fibia A/S som også mont. Stik som lejer slev afklare med udbyder.

Parkering

Parkeringspladser bliver udført i asfalt eller grus og båse markeret

Nybyggeri

Materiale beskrivelse under renovering er også gældende for nybyggeri med følgende tilføjelser. 

Fundament – Fundament føres ned til fastunderlag jf. geotekniker og laves i.h.t. til normer og lovkrav. Samme med terrændæk hvor der lægges minimum 400 mmm isolering. Fundamenter og terrændæk armeres jf. ing. 

Facader – Facader udføres i mursten som filses og males gul som eksisterende bygninger. Sålbænk som eksisterende byggeri. Bagmur er udført i letbeton og der er minimum 200 mm isolering i facader. 

Tag – Udføres i træ og stål med gips indvendigt som spartles og males og udvendigt med røde vingetegl. Samme som på eksisterende bygninger. Der kommer minimum 400 mm isolering i tag. 

Udvendige gangbroer – Der laves udvendige gangbroer i stål som males eller stå i galv. Stål som eksisterende. Der laves et eller to trappetårne med elevator som Kone klasse 2. 

Altaner – Alle boliger får enten lille have eller altan på ca. 5 kvm, med undtagelse af boliger nr. 23, 32, 41.

Teknikrum – Der tages evt. et mindre areal af et værelse i stueplan til at lave teknikrum for placering af hovedvarmeveksler og el måler til boligerne. 

Gulve – Etagedæk udføres i 220 mm huldæk. Overpå støbes gulv med gulvvarme hvorpå der lægges samme trægulv som i eksisterende bygninger eller tilsvarende. 

Lejlighedsskel – Udføres i 220 mm letbetonvæk og indvendige vægge i 100 mm letbeton eller 100 mm gipsvægge med 1 lag gips og 70 mm stål og isolering.

 Nybyggeriet isoleres så det opfylder bygningsreglement. 

Arealer og boliger

Grundareal 3.314 kvm plus tilkørt areal af Kommunen på ca. 300 kvm til parkering. (Der mangler at blive lavet endelig mageskifte af grundareal. Men det er ikke nået som har indflydelse på projektet som det er vist og tegnet). 

Renovering, areal 

2.521 m² – Heraf 338 kvm erhverv Stueplan mod Storgade Fordelt på 19 boliger og 3 erhvervslejemål 

Nybyggeri, areal 

2.902 m² – Fordelt på 27 boliger 

I alt 

5.423 m²